Китайська компанія Sinovac подала заявку на реєстрацію в Україні вакцини проти коронавірусу

Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 мільйонів доз вакцин проти COVID-19
Головне
Китайська компанія Sinovac подала заявку на реєстрацію в Україні вакцини проти  коронавірусу
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
10 Лютого 2021, 19:44
читать на русском

Китайська компанія Sinovac подала заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Про це повідомили на сайті МОЗ України.

Наприкінці грудня 2020 року Міністерство охорони здоров'я через своє підприємство "Медичні закупівлі України", яке було визначено оператором вакцин, уклало договір на постачання 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва компанії Sinovac, - йдеться у повідомленні.

Дозвіл на екстрене застосування вакцини проти COVID-19 виробника  Sinovac, вже наданий компетентними органами Туреччини, Бразилії, Китаю та Індонезії.

Як відомо, 8 лютого під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді" міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) повідомив, що наразі Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 мільйонів доз вакцин проти COVID-19.

Читайте також

3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу за допомогою приватної фірми-посередника. Оприлюднена ціна закупівлі однієї дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38%.

Історія з махінаціями довкола вакцини "вилізла на світ", коли журналісти сайту Chas News додзвонилися в офіс компанії Sinovac, і там відповіли, що працювати з "Лекхімом"  їм сказала влада України. Таким чином, якщо оприлюднена інформація є правдивою, Степанов збрехав, коли говорив, що на контракті з фірмою, пов`язаною з ексглавою МОЗ Богатирьовою наполягали в Китаї.

Детальніше про закупівлю китайської вакцини Україною читайте у нашому матеріаліКорупційна змова: китайську вакцину Україна отримає через ексрегіоналку Богатирьову.

1