Кива, Рабінович, Медведчук і Шевченко у травні не голосували в Раді жодного разу

Загалом у травні 21 нардеп жодного разу не голосував у Раді
Головне
Кива, Рабінович, Медведчук і Шевченко у травні не голосували в Раді жодного разу
Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Верховна Рада (фото: Парламент UA)
31 Травня 2021, 16:56
читать на русском

У травні 21 народний депутат не взяв участь у жодному з 266 голосувань в українському парламенті.

Про це йдеться на сторінці Комітету виборців України у Фейсбуці.

За інформацією КВУ 21 народний депутат не проголосував жодного разу за місяць. Серед них найбільше представників ОПЗЖ: Юрій Бойко (досьє Юрія Бойка), Сергій Льовочкін, Ренат Кузьмін, Федір Христенко, Сергій Ларін, Ілля Кива, Тарас Козак, Вадим Рабінович (досьє Вадима Рабіновича), Віктор Медведчук. Також прогуляли голосування "батьківщинці" Антон Яценко, Олександр Абдуллін, Костянтин Бондарєв, Сергій Соболєв (досьє Сергія Соболєва), "слуги народу"  Вікторія Вагнєр, Юлія Гришина, Олександр Куницький та Євгеній Шевченко, позафракційні Юлія Світлична та Євген Яковенко, а також представник "За майбутнє" Степан Івахів.

Участь в 100% голосувань Ради взяли лише 10 народних депутатів.

У травні найактивніше голосували депутати "Слуги Народу", "Європейської солідарності" і "Голосу". В середньому депутати "Слуги Народу" взяли участь в 85% голосувань, ЄС та Голосу – 81%. Депутати групи "Довіра" взяли участь в 73% голосувань. Депутати інших фракцій голосували (натискали "за", "проти" чи "утримався") значно рідше. Народні депутати "Батьківщини" взяли участь в 54% голосувань, групи "За майбутнє" - 52%, "Опозиційної платформи За життя" - 33%.

Читайте також

У порівнянні із попередніми місяцями, у травні кількість депутатів, які не голосували подвоїлася. Якщо в лютому жодного разу за місяць не голосувало 7 депутатів, а в березні-квітні – по 10 депутатів, то в травні – 21 депутат, що є антирекордом за останній час, – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, що Комітет виборців України визначив народних депутатів, які найчастіше виступали в парламенті упродовж 2020 року.

1