Кличко не відкидає можливості запровадження комендантської години у Києві

Мер столиці вважає, що комендантську годину доведеться запровадити при колапсі медсистеми
Важливо
Кличко не відкидає можливості запровадження комендантської години у Києві
Поліціянти патрулюють Київ (Фото: Нацполіція)
5 Квітня 2021, 19:34
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко розповів про можливість запровадження комендантської години у столиці при подальшому зростанні захворюваності на коронавірус.

Про це міський голова столиці Віталій Кличко заявив у ефірі "Україна 24".

Міський голова констатував, що при подальшому зростанні нових випадків ковіду, у Києві вимушено запровадять комендантську годину.

Доки в нас немає достатньої кількості вакцини, залишається той самий шлях розірвати ланцюжок передачі інфекції. Якщо зараз цифри будуть зашкалювати і станеться колапс медичної системи, в нас не буде іншого виходу, як переходити до надзвичайного стану, — зазначив Кличко (досьє Віталія Кличка).

Він підкреслив, що комендантську годину запровадили вже багато міст Європи і для її введення необхідне рішення уряду.

Читайте також

Водночас Київ, за його словами, вже дуже близько підійшов до колапсу медичної системи.

Вірус зараз більш агресивний, у нас великі ускладнення. Якщо раніше ми з 10 людей госпіталізували двох, то зараз госпіталізуємо сімох з ускладненнями, – пояснив Кличко необхідність жорстких обмежень.


Контекст. Від 5 квітня і щонайменше до 16 квітня у Києві запровадили суворий карантин. Громадський транспорт буде працювати тільки за спецперепустками, а школи та дитсадки закрили.

У перший день жорстких карантинних обмежень кияни скаржились на пусті тролейбуси та автобуси, дороге таксі та черги до метрополітену.

1