Кличко розповів, чи загрожує Києву новий локдаун

Наразі столиця перебуває у "помаранчевій" зоні карантину
Головне
Кличко розповів, чи загрожує Києву новий локдаун
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
12 Березня 2021, 13:27
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що ситуація у Києві з коронавірусом наразі контрольована. Втім, уряд може запровадити черговий локдаун, якщо більшість областей опиняться у "червоній зоні" карантину.

Про це Кличко (досьє Віталія Кличка) повідомив у Telegram.

Питання, яке турбує сьогодні всіх - чи загрожує Києву новий локудаун? Хочу нагадати, що запроваджує суворий карантин уряд своїм рішенням, - зазначив він.

За словами міського голови, Кабінет Міністрів може знову запровадити локдаун на території всії країни у тому випадку, якщо більшість областей опиняться у "червоній зоні" карантину. Кличко наголосив, що про це неодноразово заявляли в Міністерстві охорони здоров'я і в уряді, зокрема прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як бачимо, на заході країни ситуація дуже складна. Столиця поки тримається. Ми зараз перебуваємо у "помаранчевій" зоні. Ситуація поки контрольована, - додав мер.

Читайте також

Також для прийому хворих на коронавірус та їх лікування Київ підготував:

  • 5100 ліжок у 29 медзакладах;
  • 3760 ліжок з підведеним киснем;
  • 1075 кисневих концентраторів у медзакладах;
  • 30 млн грн на збільшення кількості ліжок з подачею кисню.

Контекст. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу, тому існує загроза для запровадження нового локдауну. Низка регіонів вже перебувають у червоній або помаранчевій карантинній зоні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні та в усьому світі почалася третя хвиля пандемії COVID-19.

Як повідомили науковці, весняна хвиля COVID-19 буде значно вища і стрімкіша, ніж осіння, та може стати національною катастрофою.

Читайте більше у нашому матеріалі: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1