Клімкін про ймовірну зустріч президентів: Путін свідомо "тролить" Зеленського

Президент може і повинен зустрічатися з усіма, з ким потрібно для того, щоб захищати Україну.
Ексклюзив
Клімкін про ймовірну зустріч президентів: Путін свідомо "тролить" Зеленського
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
2 Липня 2021, 10:04
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський 100% не повинен зустрічатися з російським президентом Володимиром Путіним на окупованих територіях.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів міністр закордонних справ України у 2014-2019 роках, співзасновник громадської організації "Центр національної стійкості та розвитку" Павло Клімкін.

На питання журналіста, чи потрібно Зеленському зустрічатися з Путіним у Донецьку, як він пропонував у своєму зверненні, Клімкін відповів:

100% - ні! Йому не потрібно зустрічатися з ним на окупованій території, ба більше: Путін свідомо тролить Зеленського і каже, що питання Донбасу не будуть обговорюватися - тільки двосторонка, натякаючи на те, що в нього, крім свого питання по Донбасу, є ще свій сценарій щодо "нормалізації" відносин з нами. Він знову буде проштовхувати свою улюблену тему, починаючи від єдиної історії єдиного народу, мови, паспортизації і так далі. Насправді ідея Росії нічим не змінилася: ані "руський мір", ані новоросія, ані ідея приєднати до себе "новоросію", - цей план нічим не змінився.

За його словами, російські пропагандисти кажуть, що "Україна - держава, яка не відбулась" та "Україна - це держава, яка є наслідком розпаду Радянського Союзу і немає своєї історії, як такої". Росіяни також наголошують, як зазначив Клімкін: "Україна в сьогоднішніх межах існувати не буде".

Розумієте послідовність? Один, два, три. Це означає, що вони будуть послідовно реалізовувати свою стратегію: паспортизація - це частина цієї стратегії, - додав він.

Клімкін наголосив, що Зеленський - це президент України. Його вибрали, у нього є конституційний обов’язок захищати Україну. Він відповідає за зовнішню і оборонну політику. Тому він може і повинен зустрічатися з усіма, з ким потрібно для того, щоб захищати Україну.

Зустрічатися на окупованій росіянами території, у місті де керує окупаційна адміністрація - це символічно для майже всіх українців. Це реальна поступка агресору. Я вважаю, що це ніколи не потрібно робити, - зазначив ексміністр.

На думку колишнього міністра, зустріч має відбутись на нейтральній території.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

Читайте також