Комітет ВР виділить понад 2 млрд гривень з COVID-фонду на експрес-тести

Ще частина грошей піде на забезпечення киснем ліжок
Важливо
Комітет ВР виділить понад 2 млрд гривень з COVID-фонду на експрес-тести
Тест на коронавірус (фото picabu)
16 Листопада 2020, 22:10
читать на русском

Бюджетний комітет Верховної ради підтримав виділення 2 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом з COVID-фонду. Майже половину коштів спрямують на придбання експрес-тестів на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба "Слуги народу".

Так, на придбання експрес-тестів, які насамперед хочуть передати сімейним лікарям, мобільним бригадам та швидкій допомозі планують витратити 1 млрд гривень. Ще 896 млн гривень може піти на забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей.

Читайте також

На інші важливі заходи, спрямовані проти COVID-19: субвенція місцевим бюджетам у розмірі 259 мільйонів гривень, із них 213 мільйонів - на придбання лабораторного обладнання для медичних закладів комунальної форми власності, а ще 46 мільйонів - на витратні матеріали для тестування донорів крові, - додали в СН.

Нагадаємо, що п’ятий президент Петро Порошенко представив план порятунку України від кризи, спричиненої пандемією коронавірусу. Він вимагає негайно припинити нецільове використання коронавірусного фонду і спрямувати всі кошти на забезпечення медзакладів, страхування медиків, масове безкоштовне тестування громадян, підтримку підприємців.

За його словами, залишок у 27 мільярдів гривень потрібно спрямувати винятково на боротьбу з коронавірусом.

1