Компанія Маска запустила ракету з рекордною кількістю супутників - відео

Ракета-носій злетіла з комплексу SLC-40 у штаті Флорида
Компанія Маска запустила ракету з рекордною кількістю супутників - відео
Запуск багаторазової ракети Falcon 9 компанією SpaceX (скрін: space googlevesaire / YouTube)
24 Січня 2021, 21:08
читать на русском

Американська компанія SpaceX Ілона Маска успішно розпочала місію Transporter-1. Компанія запустила багаторазову ракету Falcon 9 з рекордною кількістю супутників.

Відео запуску оприлюднили в YouTube.

Ракета-носій злетіла з комплексу SLC-40 у штаті Флорида, що в США. Планується, що у рамках місії Transporter-1 компанія SpaceX виведе 143 супутники в космос. Лише 10 з них належать компанії SpaceX, решта — супутники дрібних комерційних та урядових компаній.

Запуск багаторазової ракети Falcon 9 компанією SpaceX

Запуск багаторазової ракети Falcon 9 компанією SpaceX (скрін:
space googlevesaire / YouTube)

Раніше SpaceX за один раз вдалось вивести на навколоземну орбіту лише 64 супутники. У 2017 році індійська місія PSLV-C37 вивела на орбіту 104 супутники. Це був рекорд.

Запуск багаторазової ракети Falcon 9 планувався 23 січня. Однак, через погані погодні умови його скасували.

Читайте також

Нагадаємо, що астронавт NASA Віктор Гловер, один з чотирьох астронавтів на борту капсули SpaceX Crew Dragon, опублікував відео того, як виглядає Земля з космосу.

Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок, 6 жовтня, стартувала на орбіту з черговою партією з 60 мінісупутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink. Черговий запуск є кроком до забезпечення доступу до швидкісного інтернету у місцях, де його раніше не було

Національне управління США з аеронавтики й дослідження космічного простору NASA поділилося фото, на ньому зображено галактику UGC 12588, яка розташована у сузір’ї Андромеди. Знімок зробив телескоп "Хаббл".