"Ковідних" пацієнтів лікують інтерни та студенти - МОЗ

У лікарнях бракує медсестер та допоміжного персоналу
Головне
"Ковідних" пацієнтів лікують інтерни та студенти - МОЗ
коронавірус, лікарня Фото: сторінка МОЗ у Фейсбук
2 Грудня 2020, 19:00
читать на русском

В Україні інтернів та студентів залучають до роботи в COVID-лікарнях, а також лабораторіях.

Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак в інтерв'ю "Телеграф".

За її словами, через недостатню кількість персоналу лікують "ковідних" пацієнтів інтерни, а студентів залучають до роботи у лабораторіях.

Зараз до лікування "ковідних" пацієнтів вже залучаються інтерни, вони працюють під керівництвом лікаря-куратора. Єдине - інтерни ще не можуть призначати лікування. До роботи в лабораторних центрах ми залучаємо студентів, - сказала Микичак.

Микичак наголосила, що Міністерство охорони здоров'я хоче залучити якомога більше людей до подібної роботи, наприклад, до обробки даних, внесення їх в бази даних тощо.

Читайте також

Чисто технічна робота, яку може виконувати будь-хто, хто вміє користуватись комп'ютером. Колеги з інших країн розповідають, що вони дуже активно залучали студентів, а також інших громадян, які працюють в якості технічного або молодшого медичного персоналу, - сказала вона.

Також, за її словами, в лікарнях є багато різної роботи, такої як, прибирання, догляд за хворими, оскільки наразі в лікарнях бракує медсестер та допоміжного персоналу. Микичак зазначила, що також не вистачає лікарів-анестезіологів, інфекціоністів, пульмонологів, рентгенологів.

Нагадаємо, що заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак закликала підприємців, які змушені простоювати через карантин, влаштовуватися на роботу до лікарень.

1