Козак відпочиває за кордоном, а Медведчука шукають в Україні - Венедіктова

Нардеп Козак останнім часом жив в Росії, звідки і поїхав на відпочинок
Головне
Козак відпочиває за кордоном, а Медведчука шукають в Україні - Венедіктова
НВіктор Медведчук (Фото: УНІАН)
11 Травня 2021, 19:03
читать на русском

Підозри у державній зраді, які виписали сьогодні,11 травня, нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку, поки що не вручені, бо підозрюваних ще не знайшли.

Про це на брифінгу повідомили генпрокурорка Ірина Венедіктова і голова СБУ Іван Баканов.

Зокрема керівники відомств повідомили про те, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

Що ж до Віктора Медведчука, то за інформацією силовиків, він нині перебуває в Україні, він повернувся на батьківщину 8 травня. Однак, де саме зараз можна знайти Медведчука, в СБУ не знають. Тому й підозру нардепу поки що не вручили.

Оскільки обидва фігуранти відсутні за місцем проживання та у зв’язку з неможливістю безпосереднього вручення письмових повідомлень про підозру, їх скеровано (згідно глав 6 та 11 КПК України) до останніх відомих місць проживання, а також до адміністрації за місцем їх роботи (тобто у Верховну Раду України), - повідомив Баканов.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Читайте також

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

Сьогодні, 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики намагаються провести обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку сьогодні ж підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

1