Кравчук про передачу полонених: літак із Ростова не прилетів, де вони зараз — невідомо

Українських полонених не передали голові української делегації в ТКГ
Головне
Кравчук про передачу полонених: літак із Ростова не прилетів, де вони зараз — невідомо
Леонід Кравчук (фото: Facebook)
27 Січня 2021, 17:26
читать на русском

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що бойовики "ЛДНР" з невідомих причин не передали утримуваних українців, їх місцеперебування наразі невідоме.

Про це повідомило видання "Новини Донбасу".

Раптом почалася якась гра, непристойна я б сказав. Мені повідомляють, що начебто ОРДЛО, яке підзвітне Росії, прийняло рішення передати Україні утримуваних осіб в кількості дев’яти осіб, але не безпосередньо Україні, а Медведчуку (досьє Віктора Медведчука), — розповів Кравчук.

Кравчук розповів, що в анонсований день він і бригада медиків прибули в київський аеропорт Жуляни, однак обіцяний спеціальний чартерний рейс з українцями на борту так і не приземлився.

За його словами, літак повинен був вилетіти з Ростова-на-Дону в Мінськ, а звідти — до Києва, однак згодом надійшла інформація про те, що літак із Ростова не вилітав.

Нині українська сторона не знає про місцеперебування громадян України, яких бойовики нібито мали намір передати Медведчуку.

Де ці люди зараз, ми не знаємо, тому що прямо до України ніхто не звертався. Це хотіли зробити через приватну особу — підкреслив Кравчук (досьє Леоніда Кравчука).

Читайте також

Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука.

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що передача громадян України голові партії "Опозиційний блок - За життя" (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.

Згодом стало відомо, що українські спецслужби проведуть перевірку осіб, яких бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" зважилися повернути на підконтрольну уряду України територію за посередництва Медведчука.

Своєю чергою уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про односторонню передачу на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За її словами, кількість громадян, яких бойовики передадуть Україні, постійно змінюється.

1