Криза КСУ: Зеленський створив комісію для відбору нових суддів

Єрмак має впродовж 10 днів подати пропозиції щодо складу
Важливо
Криза КСУ: Зеленський створив комісію для відбору нових суддів
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
20 Квітня 2021, 21:46
читать на русском

Президент Володимир Зеленський утворив конкурсну комісію для відбору кандидатур на посади суддів Конституційного суду за квотою президента.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський підписав указ № 167/2021 "Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України".

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак має у десятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу цієї конкурсної комісії, - йдеться у повідомленні.

Крім того, цим указом визнається таким, що втратив чинність, указ президента України від 4 жовтня 2017 року № 306 "Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України".


Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру"

Читайте також

1