Кулеба розповів держсекретарю США про загострення на Донбасі

Україна та США обговорили також посилення взаємодії в сфері безпеки
Важливо
Кулеба розповів держсекретарю США про загострення на Донбасі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
1 Квітня 2021, 10:35
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із держсекретарем США Ентоні Блінкеном загострення ситуації на Донбасі.

Телефонна розмова відбулася 31 березня, повідомив Кулеба у своєму Твіттері.

Міністр зазначив, що говорив із Блінкеном про те, що Росія загострює ситуацію в Криму і на Донбасі.

Я провів змістовну і предметну розмову з державним секретарем США Блінкеном на тлі системного загострення Росією ситуації з безпекою на сході України і в Криму. Обговорили напрями посилення взаємодії в сфері безпеки, — повідомив він.

Читайте також

За словами міністра, розмова була ініційована українською стороною.

Під час розмови держсекретар Блінкен зазначив, що Вашингтон пильно стежить за діями Росії, а також запевнив, що США продовжать надалі неухильно підтримувати Україну.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.