Латвія оштрафувала російський канал на 16 тисяч євро

В цих передачах поширювалися неправдиві твердження про коронавірус
Латвія оштрафувала російський канал на 16 тисяч євро
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
4 Березня 2021, 02:06
читать на русском
Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) оштрафувала компанію, яка транслювала російський "Перший канал",  на 16 тисяч євро.

Про це повідомляється на сайті NEPLP.

Рада наклала на "Перший балтійський канал" максимальний штраф у розмірі 10 тис. євро за передачу "Здоровье" від 27 грудня. З другого боку, за порушення в програмі "Жить здорово" від 30 грудня - штраф у розмірі 6000 євро, - йдеться в повідомленні.

NEPLP вирішила, що в цих передачах поширювалися неправдиві твердження про коронавірус. Зокрема про те, що це інфекція з низьким рівнем зараження. Той факт, що ця інформація була неправдивою, підтвердили латвійське міністерство охорони здоров'я і Центр профілактики та контролю захворювань.

Читайте також

Канал порушив вимоги закону про електронні ЗМІ: програми і передачі електронних ЗМІ не можуть містити контент, який загрожує здоров'ю людей. Закон також передбачає, що електронні ЗМІ мають гарантувати, що факти викладаються в передачах чесно, об'єктивно, точно і з дотриманням нейтралітету. Коментарі та думки мають бути відокремлені від новин, а автор думки або коментаря має бути названий.

Нагадаємо, що уряд Латвії заборонив на рік трансляцію телеканалу "Росія РТР" через мову ненависті щодо України. Рішення набуде чинності 15 лютого.

1