Лерос довів, що Зеленський говорив зі Стерненком у день суду (скрін)

Депутат показав відео, де Стерненко телефоном говорить із Зеленським
Важливо
Лерос довів, що Зеленський говорив зі Стерненком у день суду (скрін)
Докази про переписку із Зеленським Фото Гео Лерос facebook.com/leros.geo
25 Лютого 2021, 16:41
читать на русском

Народний депутат Гео Лерос стверджує, що після вироку суду активісту Сергію Стерненку останній мав розмову із президентом Володимиром Зеленським, хоча прессекретарка глави держави це спростовує.

На своїй сторінці у Фейсбуці депутат опублікував скрін з телефону товариша Стерненка Владислава Грезєва, який під час суду писав Зеленському.

Товариш Сергія Владислав Грезєв під час оголошення вироку Стерненку писав свої обурення Зеленському про те, що влада зламала суддю і Стерненку дали 7 років, але Зеленський читав та не реагував. Аж раптом, коли Стерненко записав відеозвернення Зеленському..., закомплексований недопрезидент одразу відповів, що його не можна так ображати..., - розповів Лерос.

Читайте також

За його словами, після того, як Грезєв відправив на телефон президентові звернення Стерненка, Зеленський подзвонив йому, але слухавку узяв не Грезєв, а сам Стерненко.

Лерос стверджує, що після того, як активіст відповів на дзвінок, то почув голос президента, який сказав "а чому це ви мені телефонуєте?", і Стерненко представився та "подякував" за вирок суду.

На що Сергій представився і подякував за 7 років в’язниці, на що Зеленський як справжній боягуз одразу кинув слухавку, - написав Лерос.

Він також опублікував відео, на якому Стерненкові передають телефон і кажуть, щоб він відповів:

На думку депутата, президент "точно знав про вирок і стежив за процесом, але як завжди почав ховатись за спинами, перекладати відповідальність, коли побачив протест".

Нагадаємо, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

Також журналісти повідомляли, що Стерненко після суду поспілкувався телефоном із президентом Зеленським (досьє на Володимира Зеленського).

Однак прессекретарка президента Юлія Мендель запевнила, що Зеленський не пропонував Стерненкові ніяких посад. Також вона (досьє Юлії Мендель) заявила, що президент не отримував від активіста жодного дзвінка.

1