Лікарка спрогнозувала пік захворюваності коронавірусом в Україні

Коли стане холодно, хворих буде ще більше
Важливо
Лікарка спрогнозувала пік захворюваності коронавірусом в Україні
Лікарня (фото: ЛМР)
27 Листопада 2020, 07:36
читать на русском

Головна позаштатна інфекціоністка Міністерства охорони здоров’я Ольга Голубовська прогнозує пік захворюваності коронавірусною інфекцією в Україні в грудні-січні.

Про це вона заявила під час виступу на Українському жіночому конгресі.

Зараз ми перебуваємо в інтенсивній передачі інфекції. Пік, я думаю... грудень і січень ще буде. І він наростає. Ви зараз побачить ... статистика підійде через кілька тижнів, - сказала інфекціоністка.

Читайте також

Вона зазначила, що зараз в Україні збільшується смертність серед молодих людей у віці до 60 років. А з приходом холодів, захворювання проходить більш важко.

Через погодні умови, людина отримує велику дозу збудника. А будь-яке інфекційне захворювання - це, зокрема дозозалежний процес. Тому ми нікуди не подінемося, - додала Голубовська.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що головною умовою введення в Україні повного локдауну чи жорсткого карантину буде колапс медичної системи. Як пояснив міністр, коли уряд говорить про посилення карантину, то він спирається на завантаженість медичної системи.

26 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно ввести повний локдаун на 3-4 тижні.

Також читайте наш матеріал про можливе введення повного локдауну на зимові свята: Свята на карантині: чому Україна знову не у тренді

1