Литва анулювала документи Шарія та оголосила його персоною нон грата

Рішення ухвалили ще 10 травня, але про нього стало відомо тільки тепер
Важливо
Литва анулювала документи Шарія та оголосила його персоною нон грата
Анатолій Шарій (Фото: Вікіпедія)
31 Травня 2021, 19:14
читать на русском

Литва анулювала підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію усі документи та оголосила його персоною нон ґрата.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За інформацією джерела, Литва анулювала документи блогера-сепаратиста ще 10 травня 2021 року.  Шарія позбавили статусу біженця, отриманого ним у 2012 році.

Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича, - зазначив співрозмовник видання.

Одразу після рішення Литви про ануляцію документів Шарія, його адвокати зробили запит, щоб вивчити підстави такого рішення і їм було передано відповідні матеріали.

За наявною інформацією, Шарій (досьє Анатолія Шарія) користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній у Литві.


Контекст. Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Читайте також

Тим часом Анатолій Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді. Він, не стримуючись у порівняннях, послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим.

Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

2 березня 2021 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваного у державній зраді сепаратиста і блогера Анатолія Шарія. 

1