Лубківський може стати речником української делегації в ТКГ - Резніков

Остаточне рішення по кандидатурі Лубківського ухвалять Кравчук та Зеленський
Важливо
Лубківський може стати речником української делегації в ТКГ - Резніков
Маркіян Лубківський фото: facebook.com
23 Жовтня 2020, 17:44
читать на русском

Кандидатура дипломатичного радника заступника голови Верховної Ради України Маркіяна Лубківського розглядається на речника української делегації в Тристоронній контактній групі.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков під час виступу на "Київському безпековому форумі".

Читайте також

За його словами, остаточне рішення по кандидатурі Лубківського будуть ухвалювати голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук та президент Володимир Зеленський.

Резніков (Олексій Резніков - досьє)вважає, що у Лубківського є досвід, який знадобиться на посаді речника ТКГ.

Він був послом України на Балканах, безпосередньо і в Загребі, і в Белграді під час тих подій. Він абсолютно в матеріалі. Плюс ви знаєте, що він був речником МЗС і СБУ. Тому якщо буде прийнято остаточне рішення Кравчуком і Зеленським про його залучення, я вважаю, що це буде хорошим досягненням для української делегації, - цитує Резнікова РБК-Україна.

Читайте також

Нагадаємо, 30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та звільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Маркіян Лубківський очолював пресслужбу МЗС, був послом України в Хорватії, послом у Боснії та Герцеговині. Також він обіймав посаду директора турніру УЄФА Євро-2012 в Україні.

1