Ляшко розповів, хто може стати головним санітарним лікарем

Головним кандидатом є в.о. заступника голови ЦГЗ
Важливо
Ляшко розповів, хто може стати головним санітарним лікарем
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
30 Травня 2021, 14:18
читать на русском

На посаду головного державного санітарного лікаря запропонують кандидатуру Ігоря Кузіна. Також у команді нового міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка на посадах заступників залишаться Ірина Микичак, Ірина Садов'як та Ярослав Кучер.

Як розповів Ляшко під час зустрічі з журналістами 29 травня, заступники залишатимуться на посадах 100 днів та працюватимуть за певними індикаторами. За його словами, цілковита заміна заступників може призвести до "провисання" внутрішніх процесів у МОЗ.

Перше, Ірина Садов'як залишається та працює 100 днів за певними індикаторами, заступниця по регіональній політиці Ірина Микичак куруватиме будівництво за проєктами зі Світовим банком. Третій заступник, який залишається, заступник міністра з цифрової трансформації Ярослав Кучер, - сказав міністр.

Після того, як пройде 100 днів, ухвалюватимуться рішення про подальшу роботу за підсумками роботи.

Ляшко повідомив, що на посаду головного санлікаря запропонує кандидатуру Ігоря Кузіна.

На посаду головного державного санітарного лікаря - Ігоря Кузіна, який працював в.о. заступника голови Центру громадського здоров'я. Я вважаю його кваліфікованим спеціалістом, другий заступник, з економічного блоку - Петро Ємець, він пройшов у Міністерстві від посади головного спеціаліста до директора департаменту фінансово-економічного блоку, - розповів Ляшко.

Ще одну кандидатуру на посаду заступника міністра Ляшко подасть до Кабінету міністрів 31 травня.

Нагадаємо, що 18 травня Верховна Рада заслухала звіт міністра охорони здоров'я України Максима Степанова і у результаті проголосувала за його відставку.

Вже 20 травня головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка призначили на посаду міністра охорони здоров`я України.

Читайте також

1