Ляшко розповів, коли зможуть завершити вакцинацію ті, кого щепили CoviShield

Ті, хто вакцинувався після 10 березня, змушені будуть чекати наступних поставок препарату
Важливо
Ляшко розповів, коли зможуть завершити вакцинацію ті, кого щепили CoviShield
Підготовка до вакцинації (фото: Win McNamee / Getty Images)
16 Травня 2021, 18:30
читать на русском

Українці, які отримали першу дозу вакцини CoviShield (AstraZeneca) від 24 лютого до 10 березня, зможуть завершити вакцинацію з 19 травня. Ті, хто вакцинувався після 10 березня, отримають другу дозу з наступних поставок препарату.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає ТСН.

За словами Ляшка, для людей, щеплених до 10 березня, є зарезервовані дози вакцини. Вакцинація другою дозою теж буде відбуватися каскадним способом. Паралельно, щоб забезпечити всіх людей другою дозою, має надійти від COVAX 8 млн доз вакцини AstraZeneca.

За його словами, в рамках COVAX в Україну найближчим часом планується доставити 700 тисяч доз AstraZeneca. Попередньо, наступна партія вакцини очікується 24-25 травня.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) теж анонсував наступні поставки партії Pfizer - 470 тисяч доз вакцини в рамках COVAX, яка може надійти до кінця травня-початку червня.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

У квітні розпочався третій етап вакцинації, під час цього етапу щеплюють правоохоронців, педагогів та літніх людей.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також

1