Ляшко розповів про нову модель карантину: яким він буде

Зонування буде інформувати місцеву владу про ризики коронавірусу
Важливо
Ляшко розповів про нову модель карантину: яким він буде
Коронавірус Фото автора Anna Shvets з Pexels
9 Лютого 2021, 18:02
читать на русском

В Україні знову введуть адаптивний карантин в середині лютого. МОЗ планує запровадити три або чотири карантинних зони.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді". 

В Україні планують регіони поділити на три або чотири зони, де ситуація з коронавірусом найгірша і потребує додаткових обмежень.

Ми запропонуємо уряду новий світлофор - зони епідбезпеки, які будуть існувати в Україні в середині лютого. Вони (регіони. - ред.) будуть розділені на кілька зон - три або чотири, і будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується і де потрібно вживати одразу додаткові заходи, - сказав Ляшко.

Читайте також

За його словами, нове зонування буде інформувати місцеву владу про те, що ситуація з коронавірусом критична і є ризик розвитку епідемії в регіоні: збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій.

Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки, які ми хочемо запровадити в адаптивному карантині: зелений, жовтий, помаранчевий, то вони будуть стосуватися не карантинних обмежень, вони будуть звітувати і показувати органам місцевого самоврядування про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, - додав Ляшко.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 5 лютого, Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн "червоної" та "зеленої" зон, враховуючи показники поширення коронавірусу у світі. Цього разу до "червоного" списку потрапили 80 країн. Україна залишилась серед "зелених" країн.

1