Ляшко захворів на COVID-19 після вакцинації

За словами Ляшка, це сталося через знижений імунітет після щеплення
Важливо
Ляшко захворів на COVID-19 після вакцинації
Віктор Ляшко (фото: facebook.com/viktor.liashko)
15 Березня 2021, 16:33
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко захворів на коронавірус, хоч і 2 березня в одній з лікарень Кагарлика Київської області зробив щеплення індійською COVID-вакциною Covishield.

Про це Ляшко (досьє Віктора Ляшка) написав у Facebook.

Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований, - написав Ляшко.

За його словами, аналіз даних клінічних досліджень показує, що ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!, - додав санлікар.

Читайте також

Ляшко окремо зазначив, що всі вакцини проти COVID-19 розроблені та протестовані на полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я. Він також наголосив, що при наявності  симптомів, необхідно звертатися до лікаря та проводити діагностику. Оскільки вчасно встановлений діагноз - запорука стримання поширення коронавірусної хвороби.

Наразі Ляшко перебуває на лікарняному до:

  1. відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження;
  2. відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання протягом 3 днів рахуючи з 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;
  3. відсутності клінічних проявів гострого респіраторного захворювання, за умови отримання одного негативного результату тестування методом ПЛР.

Фото: facebook.com/viktor.liashko


Контекст. 2 березня головний санітарний лікар Віктор Ляшко та Голова Національної служби здоров’я Андрій Віленський отримали щеплення від коронавірусу вакциною Covishield. Це відбулось в одній з лікарень Кагарлика Київської області.

4 березня Ляшко розповів, що почувається пречудово після введення першої дози індійської вакцини AstraZeneca.

1