Макрон закликав інші країни провести "чіткі червоні лінії" з Росією

При необхідності вводити санкції проти РФ
Головне
Макрон закликав інші країни провести "чіткі червоні лінії" з Росією
Еммануель Макрон (фото: Emmanuel Macron / Facebook)
18 Квітня 2021, 15:44
читать на русском

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що міжнародна спільнота повинна провести "чіткі червоні лінії" з Росією. Він закликав вводити санкції після будь-якої "неприйнятної поведінки" президента РФ Володимира Путіна, хоч цього й недостатньо.

В інтерв'ю модератору "Face The Nation" Маргарет Бреннан Макрон сказав, що "чіткі червоні лінії" потрібна, щоб бути впевненими. А міжнародне товариство, на думку французького президента, дотримується "наївного підходу" з Росією.

Я думаю, що те, що сталося кілька років тому, коли вдерлися до України, це не провал дипломатії, це провал нашої колективної довіри до Росії, - сказав Макрон.

На кордоні України накопичено понад 30 тисяч російських солдатів, що викликає занепокоєння з приводу вторгнення Росії. Це найбільша кількість російських військовослужбовців, які зібралися на кордоні з 2014 року. Макрон підтримує президента США Джо Байдена, що це неприйнятний рівень напруженості.

Водночас Макрон "повністю" поділяє бажання президента Байдена почати діалог з Росією. Але важливо чітко заявити про себе Путіну.

Це єдиний спосіб викликати довіру. Я думаю, що санкцій недостатньо самих по собі, але санкції є частиною пакету. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але для конструктивного та ефективного діалогу вам потрібен авторитет, - сказав Макрон.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Росію відвести свої війська від українських кордонів.

Читайте також

1