Макрон заявив про "світову війну нового типу" через Росію та Китай

Світова війна нового типу зумовлена прагненням Росії та Китаю впливати на Європу за допомогою вакцини
Макрон заявив про "світову війну нового типу" через Росію та Китай
Еммануель Макрон Фото: сторінка Emmanuel Macron у Фейсбуці
26 Березня 2021, 09:31
читать на русском

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Європа стоїть перед світовою війною нового типу через прагнення Росії і Китаю мати вплив за допомогою вакцини від коронавірусу.

Європа зіткнулася зі світовою війною нового типу в умовах пандемії коронавірусу, в тому числі через дії Росії і Китаю в області вакцин, - заявив президент Франції, якого цитує Le Figaro.

За словами Макрона, країни Європи в період пандемії коронавірусу мають бути незалежними.

Ми почали виробляти (вакцини. - Ред.). Ми знаходимося в процесі створення потенціалу для виробництва вакцин другого покоління, - сказав він.

Читайте також

Президент Франції зазначив, що коронавірус продовжить існувати, циркулювати та мутувати.

Ми розвиваємо наші можливості, щоб відповісти на ці варіанти по-європейському, - додав він.

Макрон назвав Європу єдиною, у кого є справжня стратегія вакцинації. І до літа Європа стане континентом, який виробляє найбільше доз вакцин від коронавірусу.

ЄС розробив комплексну промислову політику, що дозволяє йому в другій половині поточного року вийти на потужність виробництва близько 2-3 млрд доз на рік, - сказав він.

Нагадаємо, єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон назвав російську вакцину абсолютно непотрібною. Бретон заявив, що ЄС віддає перевагу вакцинам, які виробляються на території Європи.