Марченко заявив, що МВФ стурбований зниженням цін на газ

Україна повинна формувати тарифи на ринку природного газу
Важливо
Марченко заявив, що МВФ стурбований зниженням цін на газ
Міністр фінансів України Сергій Марченко (фото: УНІАН)
14 Січня 2021, 15:53
читать на русском

Міжнародний валютний фонд (МВФ) стурбований планами українського уряду щодо зниження ціни на газ для населення.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Радіо НВ".

В меморандумі з МВФ прописано зобов'язання України щодо ринкового формування тарифів на ринку природного газу.

Про те, що таке рішення можливо, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони стурбовані, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов'язання, - зазначив він.

Читайте також

Марченко підкреслив, що на сьогодні головне питання полягає в тому, чи буде зниження тарифів постійним або тимчасовим рішенням.

Цим займається активно в. о. міністра енергетики (Юрій Вітренко, - ред.). Вчора у нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації, - додав Марченко.

Міністр також зазначив, що Кабінет міністрів намагається пояснити МВФ, що високі тарифи на газ можуть мати негативні наслідки для економіки України в цілому і уряд зобов'язаний приймати рішення в "пожежному порядку".

Нагадаємо, що 28 грудня Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.

11 січня українці вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Вони вимагали повернути попередню вартість на тарифи та протестують під міськрадами.

1