Медики на Закарпатті виявили нові симптоми мутованого коронавірусу

Нові симптоми не спостерігалися у пацієнтів з COVID-19
Важливо
Медики на Закарпатті виявили нові симптоми мутованого коронавірусу
Лікар Фото: сайт Київської ОДА
25 Лютого 2021, 13:50

Медичні працівники, які працюють з хворими на коронавірус на Закарпатті, виявили нові симптоми, які раніше не спостерігалися у пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Пшеничний.

Медики, котрі працюють з ковідними хворими, говорять про мутацію вірусу, зокрема, називають нехарактерні симптоми — блювота, діарея та глухота. Якщо раніше йшлося про втрату нюху та смаку, то зараз COVID-19 проявляється по-іншому, - сказав він.

За словами Пшеничного, такі прояви хвороби, як блювота, діарея, почали проявлятися частіше. Також у ковідних хворих спостерігають порушення слуху.

Читайте також

Також, як повідомив Пшеничний, відбулася не тільки мутація вірусу, а й адаптація до лікування. І COVID-19 зараз не настільки чутливий до тих методів лікування, якими лікарі користувалися ще кілька місяців тому.

Також медики відзначають іншу швидкоплинність процесу хвороби, викликаною мутованим коронавірусом, - сказав він.

Пшеничний закликав громадян дотримуватися карантинних норм і не нехтувати засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, результати дослідження управління з охорони громадського здоров'я Англії свідчать про те, що природний імунітет після перенесеного коронавірусу на 83% частіше захищає від повторного інфікування, якщо порівнювати його з імунітетом тих, хто не хворів.

1