Медведчук подав позов про оскарження персональних санкцій до Верховного Суду

Нардеп оскаржує указ президента про санкції
Важливо
Медведчук подав позов про оскарження персональних санкцій до Верховного Суду
Віктор Медведчук Фото: facebook.com
16 Березня 2021, 19:33
читать на русском

Нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук подав до Верховного Суду України позов про оскарження указу президента, згідно з яким на нього та його родину наклали персональні санкції за фінансування тероризму.

Про це повідомили у пресслужбі Верховного Суду України.

16 березня 2021 року до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду надійшов позов, яким оскаржується Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, а саме п. 7 дод. 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивача – громадянина України Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука), - повідомили у пресслужбі суду.

Позову, який надійшов до суду, присвоєно реєстраційний номер справи – № 9901/73/21.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Читайте також

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака (досьє Тараса Козака)  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1