Медведчук приїхав на обрання запобіжного заходу: "тітушки" не пускають до суду журналістів

Прокуратура визначила заставу куму Путіну у розмірі 300 млн гривень
Головне
Медведчук приїхав на обрання запобіжного заходу: "тітушки" не пускають до суду журналістів
Віктор Медведчук (фото: УНІАН)
13 Травня 2021, 13:32
читать на русском

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя", кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук вдень 13 травня приїхав до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу через підозру у держзраді. Вхід до будівлі заблокували "тітушки", які не пускають журналістів.

Про це йдеться у прямій трансляції gromadske.

За Медведчука (досьє Віктора Медведчука) прокуратура визнала розмір застави - понад 300 млн грн. Також планують клопотати арешт з альтернативою застави.

Сам нардеп журналістам біля стін Печерського райсуду заявив, що гроші його під санкціями, тому заставу за себе він внести не зможе.

Від мене гроші ніхто прийняти не може. Рахунки заблоковані рішенням РНБО. Навіть готівку через санкції у мене прийняти не можуть. Яким чином сплатити заставу в розмірі 300 мільйонів гривень, будемо думати, - сказав під судом Медведчук.

Водночас до суду також прийшли нардепи від ОПЗЖ. Соцмережі повідомляють, що "молодики спортивної статури" зібрались під будівлею суду та не пускають журналістів всередину. Також на території чергує поліція.

Фото: t.me/pavlovskynews

Своєю чергою, партійний соратник Медведчука Ілля Києва (досьє Іллі Киви) заявив, що 40 представників партії ОПЗЖ готові взяти на поруки Медведчука.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

Читайте також

11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також

1