Медведчук прокоментував накладені на нього санкції

Нардеп вважає, що накладені на нього, його дружину і нардепа Козака санкції незаконні
Важливо
Медведчук прокоментував накладені на нього санкції
ВІктор Медведчук (Фото: Сайт ОПЗЖ)
20 Лютого 2021, 22:01
читать на русском

Народний депутат від партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук вважає, що санкції, які українська влада наклала на нього, його дружину Оксану Марченко та інших шести осіб, є незаконними, а влада таким чином хоче розправитися з неугодними політиками.

Заяву Медведчука розмістили на сайті партії "ОПЗЖ".

Проти мене і мого товариша по фракції Тараса Козака (досьє Тараса Козака), а також членів наших сімей незаконно, без будь-яких доказів запровадили санкції. Як фахівець в галузі права можу сказати: всі ті санкції, які вводяться чинною владою щодо мене, моєї сім'ї, моїх соратників та журналістів, є незаконними і не можуть застосовуватися інакше як за рішенням суду, - написав Медведчук (досьє Віктора Медведчука).

Медведчук також заявив, що вважає себе законослухняним громадянином і не збирається тікати з країни, а буде захищати свою позицію.

Але вони не можуть заявити мені законних та обґрунтованих претензій, тому що я завжди був і залишаюся законослухняним громадянином. Уся кампанія, розгорнута проти мене, моєї сім'ї та моїх соратників по партії, говорить тільки про одне ‒ я не з ними, я не такий, як вони, вони мене не розуміють і саме тому відчувають у мені небезпеку, - вважає Медведчук.

Читайте також

Нагадаємо, учора, 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1