Медведчук запевнив, що не тікав з України

Після обшуків силовиків лідер ОПЗЖ виступив із заявою
Головне
Медведчук запевнив, що не тікав з України
Віктор Медведчук Фото: сайт ОПЗЖ
12 Травня 2021, 10:25
читать на русском

Очільник політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук прокоментував звинувачення на свою адресу та обшуки у своєму будинку та офісах.

Заява Медведчука опублікована на сайті партії ОПЗЖ.

Виконуючи протизаконний наказ влади, Генпрокуратура, грубо порушуючи Конституцію та закони України, провела обшуки у мене вдома і в офісі. Як і слід було очікувати, нічого протизаконного не знайшли. Справжньою метою проведення цих протизаконних обшуків було, на порушення встановленої процедури, вручити мені сфабриковану за наказом влади підозру в державній зраді, - йдеться у заяві.

За словами політика, усе, що відбувається з ним, є "політичною розправою" за його "принципову політичну позицію".

Читайте також

Медведчук запевнив, що не переховується від слідства та не покидав країну через звинувачення у держзраді.

Заявляю, що я перебуваю в Україні та не збираюся ховатися від правосуддя. Я й надалі братиму участь у законних слідчих діях..., - сказав політик.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової). Підозри у державній зраді нардепам поки що не вручені, бо підозрюваних ще не знайшли.

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

Що ж до Віктора Медведчука, то за інформацією силовиків, він нині перебуває в Україні, він повернувся на батьківщину 8 травня. Однак, де саме зараз можна знайти Медведчука, в СБУ не знають.

1