Мендель каже, що Стерненку не пропонували держпосади: очевидець спростував

Очевидці розмови Зеленського та Стерненка спростували заяву Мендель
Важливо
Мендель каже, що Стерненку не пропонували держпосади: очевидець спростував
Юлія Мендель (Фото: Фейсбук)
23 Лютого 2021, 15:41
читать на русском

Прессекретарка президента Юлія Мендель запевняє, що президент Володимир Зеленський не обговорював із засудженим активістом Сергієм Стерненком призначення на державні посади.

У коментарі "Радіо Свобода" Мендель заявила, що президент не пропонував Стерненку жодних посад, "оскільки такі пропозиції не є частиною моделі соціальних ліфтів, які президент вважає найкращою моделлю відбору професіоналів на посади".

Вона також заявила, що вироку суду президент не може бути причетним (після вироку суду Стерненко звинуватив владу у зміні вироку. - Ред.), оскільки "покладається на незалежність і справедливість правоохоронної системи у розслідуваннях" і не тисне на правоохоронні органи в будь-якій справі.

Читайте також

Мендель також прокоментувала телефонний дзвінок, про який Стерненко розповів після суду.

Публічні заяви, якими президента намагаються долучити до цієї історії, є політизацією справи. Жодних дзвінків від вказаної засудженої особи президент не отримував. Глава держави вважає, що не має бути частиною спроб самопіару будь-якого активіста або політика, його ім’я не має використовуватися в спробах захиститися від судового вироку, – сказала вона.

Водночас адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Фейсбуці вже спростував заяву Мендель, що президент не пропонував Стерненкові посаду.

Це неправда. Я особисто був на зустрічі, на якій президент пропонував йому посаду. Зі мною також було щонайменше десятеро людей, - написав він.

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.