Мендель пояснила відсутність Зеленського на перемовинах лідерів РФ, Німеччини та Франції

Вона запевнила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату
Важливо
Мендель пояснила відсутність Зеленського на перемовинах лідерів РФ, Німеччини та Франції
Юлія Мендель (фото: УНІАН)
31 Березня 2021, 15:31
читать на русском

Прессекретарка президента України Юлія Мендель пояснила відсутність Володимира Зеленського на перемовинах лідерів Росії, Німеччини та Франції, які відбулися у режимі відеоконференції 30 березня.

За словами Мендель, жодні рішення про Україну не можуть ухвалюватися без України.

У коментарі "Радіо Свобода" речниця президента зазначила, що "лідери інших країн можуть згадувати та висловлювати свої позиції щодо ситуації в тому чи іншому регіоні чи в тій чи іншій країні".

Так само як лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний, включно з боротьбою з пандемією коронавірусу, ситуацією на Близькому Сході, відносин Євросоюзу та Росії. Серед іншого згадали і ситуацію на Донбасі. Офіс президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного, тим більше у переговорах, де бере участь російська сторона, – сказала вона (досьє Юлії Мендель).

Читайте також

Вона запевнила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях.

У Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем, Євросоюз зарекомендував себе як надійного партнера для України та наполегливо підтримує санкції проти Росії за вторгнення на Донбас та за окупацію Криму, наголошує на тому, що Росія є учасником, а не посередником у війні на Донбасі. Ця позиція дуже цінна для України. Ми і надалі будемо використовувати усі можливості та майданчики для просування до миру, що є нашою беззаперечною цінністю, – сказала Мендель.


Контекст. 30 березня відбулася відеоконференція, у якій взяли участь канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон та президент Росії Володимир Путін. Під час розмови лідери Німеччини та Франції нагадали Путіну про необхідність припинення війни на Донбасі.

1