Мені не соромно: Вітренко прокоментував свій провал у Раді

В.о. глави Міненерго розповів, навіщо його запросили на роботу до відомства
Важливо
Мені не соромно: Вітренко прокоментував свій провал у Раді
Юрій Вітренко (Фото: Вікіпедія)
28 Січня 2021, 17:47
читать на русском

Виконувач обов`язків міністра енергетики України Юрій Вітренко прокоментував сьогоднішнє голосування у Верховній Раді, в результаті якого його вдруге не призначили повноцінним керівником відомства.

Про свої враження від засідання парламенту Вітренко написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Вітренка, його запросили допомогти розв'язати нагальні проблеми міністерства і він погодився, бо розумів відповідальність перед країною, хоча й мав геть інші особисті плани. Чиновник каже, що усвідомлював, скільки бруду на нього виллється.

Я розумів глибину проблем і відсутність рішень, які б всіх задовольняли. Я усвідомлював політичні ризики. Я розумів, скільки бруду на мене виллється.

Але я розумів відповідальність перед країною. Якщо без пафосу, я просто розумів, що мені буде складно пояснити своїм дітям, чому я відмовився обійняти таку відповідальну посаду і допомогти країні в такий складний для неї час, - розповів Вітренко.

Далі у дописі Вітренко зазначив, що йому не соромно за місяць своєї роботи при надто обмежених повноваженнях. Про результати своєї праці він прозвітував на трибуні Верховної Ради. Також чиновник подякував усім за спільну роботу.

Тому я чесно спробував. І мені не соромно звітувати за те, що я зміг зробити за місяць, при цьому з дуже обмеженими повноваженнями. Про результати я прозвітував у своєму виступі з трибуни Верховної Ради України. Крім того, це була нагода отримати дуже цінний досвід урядовця. Я вдячний всім, хто мене підтримав. Дякую за довіру, за спільну роботу, - підсумував Вітренко.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України вдруге провалила призначення Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єра - міністра енергетики. "За" Вітренка проголосували лише 204 нардепи із мінімально необхідних 226. Забракло для призначення лише 22 голоси.

Перед затвердженням Вітренко перерахував свої досягнення в статусі в.о. міністра: погашені зарплатні борги перед шахтарями, стримування значного зростання тарифів, договори з іноземними інвесторами на розробку газу в Україні, уникнення віялових відключень.

При першому голосуванні 17 грудня Вітренку у Верховній Раді забракло 40 голосів за призначення першим віцепрем'єром - міністром енергетики України.