Меркель, Макрон, Зеленський закликали Росію відвести війська від кордонів України

Вони підтримують незалежність і суверенітет України
Головне
Меркель, Макрон, Зеленський закликали Росію відвести війська від кордонів України
Меркель, Макрон, Зеленський Фото: Charles Platiau
16 Квітня 2021, 20:39
читать на русском

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Росію відвести свої війська від українських кордонів.

Про це йдеться у пресрелізі щодо відеоконференції між Меркель, Макроном і Зеленським, оприлюдненому на сайті уряду Німеччини.

Сторони обговорили, зокрема, ситуацію з безпекою на українсько-російському кордоні і на сході України. Вони розділили занепокоєння з приводу зростання російських військ на кордоні з Україною і в незаконно анексованому Криму. Вони закликали до відведення цих підкріплень з метою деескалації ситуації, - йдеться в заяві.

Також Меркель і Макрон підкреслили їхню підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України. Вони наголосили на необхідності повного виконання Мінських угод обома сторонами та запевнили, що продовжать докладати зусилля в "нормандському форматі".

Нагадаємо, 16 квітня президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська прибули з робочим візитом до Франції.