Мешканцю Нікополя ампутували ноги через укус павука

Повідомляється, що павук вкусив чоловіка на вулиці
Мешканцю Нікополя ампутували ноги через укус павука
Павук Фото: Рexels
27 Листопада 2020, 12:34
читать на русском

54-річний мешканець Нікополя (Дніпропетровська область) постраждав від укусу павука. Йому довелося ампутувати обидві ноги.

Про це повідомляють у соцмережах співробітники постраждалого.

Зазначається, що павук укусив чоловіка у саду біля його будинку.

Як повідомив голова ради ветеранів війни в Афганістані в АТ НЗФ Василь Дашко, постраждалий - учасник бойових дій в Афганістані, ветеран прикордонних військ - займався обрізанням винограду на дачі, де і був укушений невідомим павуком.

Читайте також

У ході ускладнень від укусу йому були ампутовані обидві ноги. З Нікополя він був доставлений у Дніпро в реанімаційне відділення лікарні Мечникова, зазначив Дашко.

Місцевий біолог Сергій Тороп зазначив, що на півдні України у зв'язку з глобальним потеплінням помічений жовтосумний колючий павук (лат. Cheiracanthium punctorium) сімейства Eutichuridae. Він вважається найбільш отруйним зі своїх родичів, що мешкають в Європі. Його укус не смертельний, але здатний викликати сильну алергічну реакцію.

Нагадаємо, 26 жовтня у Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Після нападу акули на курорті в Єгипті місцевий гід втратив ногу, а 12-річний українець частину руки.

Під час розслідування міністерства стало відомо, що на туристів напала 2-метрова довгокрила акула, одна з найбільш небезпечних для дайверів.