Мешканка Житомирської області продала власну дитину сімейній парі з КНР

Жінці загрожує до 15 років позбавлення волі
Мешканка Житомирської області продала власну дитину сімейній парі з КНР
Новонароджена дитина Фото: Київська міська прокуратура у Фейсбуці
12 Лютого 2021, 14:08
читать на русском

31-річна мешканка Житомирської області під прикриттям сурогатного материнства продала власну дитину сімейній парі з КНР.

Як повідомляє прокуратура Київської області, у 2018 році до одного зі столичних медичних центрів репродуктивної медицини, звернулось подружжя з Китайської народної республіки, з метою участі у програмі сурогатного материнства.

Надалі між подружжям та обвинуваченою укладено "Договір про сурогатне материнство". Згідно з договором, сурогатна мати за компенсацію у сумі майже 400 тис. гривень погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати її їм на виховання.

Читайте також

У підсумку, неодноразові процедури запліднення не привели до вагітності сурогатної матері. Згодом вона завагітніла від співмешканця, а сімейній парі, з якою уклала договір, не повідомила про те, що дитина не їхня.

Після цього підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли в довідку свідомо неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з дитиною. Іноземна пара все ж виплатила сурогатної матері близько 400 тисяч гривень, але пізніше викрила обман при проведенні дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною при оформленні їй громадянства іншої держави, - розповіли у прокуратурі.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва.

Обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.