Мезенцева: Феміністка - це не про зневагу до чоловіків

В уряді працюють над законопроєктом про рівність батька і матері
Ексклюзив
Мезенцева: Феміністка - це не про зневагу до чоловіків
Марія Мезенцева (Фото: Харків Times)
17 Березня 2021, 18:52
читать на русском

Кожна жінка хоче мати рівні права з чоловіками, мати право на гідне ставлення та бути вільною від сексистських стереотипів, проте з боку суспільства відчуваються маніпуляції щодо жінок-феміністок.

Про це розповіла народна депутатка України від фракції "Слуга народу", голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева в ексклюзивному інтерв`ю Парламент.UA.

Дуже часто жінки, що по суті є феміністками, панічно бояться себе так називати через те, що навколо цього терміну часто відбуваються огидні маніпуляції. Адже кожна жінка хоче мати рівні права з чоловіками, мати право на гідне ставлення, на гідну оплату праці та бути вільною від сексистських стереотипів. Феміністка - це не про зневагу до чоловіків, - заявила вона.

Читайте також

Мезенцева зазначила, що працює над законопроєктами про рівність батька і матері у праві на оплачувану відпустку по догляду за дитиною, про посилення відповідальності за насильство за ознакою статі та прояви сексизму у суспільстві, про протидію сексизму в рекламі та багатьох інших.


Контекст. 25 січня 2021 року українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ініціювала офіційне оскарження повноваження російської делегації. Це відбулося під час відкриття зимової сесії.

Відповідно до регламенту ПАРЄ, перед початком першої сесії всі делегації повинні направити заявки на участь в роботі асамблеї цього року. Якщо від членів ПАРЄ не надходять заперечення, то повноваження делегацій автоматично підтверджуються у перший день сесії.

Для оскарження повноважень щодо істотних підстав у залі пленарних засідань повинні встати не менш як 30 парламентаріїв з не менш ніж п'яти національних делегацій. Після цього комітет з моніторингу протягом 24 годин готує доповідь і проєкт відповідної резолюції. До моменту оголошення доповіді та ухвалення резолюції делегація може брати участь у засіданні, виступати й голосувати.

1