Мінекономіки відреагувало на рішення АЗС не продавати преміальне пальне

Державне регулювання цін не поширюється на брендове преміальне паливо
Головне
Мінекономіки відреагувало на рішення АЗС не продавати преміальне пальне
Пальне, бензин Фото: УНІАН
17 Травня 2021, 09:42
читать на русском

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надали роз'яснення щодо встановлення максимальної торгівельної надбавки на бензин та дизельне паливо.

Про це йдеться у заяві Мінекономіки, розміщеної на сайті відомства.

У міністерстві нагадали, що від 14 травня запроваджено встановлення максимальної торгівельної надбавки на бензин та дизельне паливо.

Дія цієї постанови поширюється на автомобільні бензини та дизельне паливо, включені до переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 22 квітня 2020 р. №341 "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення", а саме на: бензин марки А-92, бензин марки А-95 та дизельне пальне, - йдеться у повідомленні.

У Мінекономіки зазначають, що вимоги до автомобільних бензинів та дизельного палива, у тому числі щодо їх позначення (маркування), визначено Технічним регламентом щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 01 серпня 2013 р. № 927, відповідно до якого позначення (маркування) "брендового преміального" пального з покращеними показниками якості може включати торгову марку (товарний знак).

Таким чином, під встановлення максимальної торгівельної надбавки не підпадає "брендове преміальне" пальне з покращеними показниками якості та позначення (маркування) якого включає певну торгову марку (товарний знак), що пропонується на автозаправних станціях для автомобілів преміум сегменту за вищою ціною ніж соціально значуще пальне, - кажуть у відомстві.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запровадив держрегулювання цін на бензин і дизельне пальне.

Від 15 травня кілька мереж АЗС в Україні тимчасово припинили реалізовувати PULLS 95 та PULLS Diesel зв'язку із запровадженням державного регулювання цін на пальне.

Читайте також

1