Мінфін розраховує на новий транш від МВФ у вересні – Марченко

Міністр фінансів прогнозує, що переговори з МВФ закінчаться у липні
Головне
Мінфін розраховує на новий транш від МВФ у вересні – Марченко
Міністр фінансів Сергій Марченко (фото: facebook.com/minfin.gov.ua)
19 Квітня 2021, 17:54
читать на русском

Міністерство фінансів України розраховує на закінчення переговорів з МВФ у липні та виділення нового траншу у вересні цього року.

Про це в інтерв'ю Lb.ua розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

Це (вересень - ред.) хороший варіант, до якого ми йдемо. Поки є прогрес, і я хочу бути в такому випадку оптимістом, - заявив міністр.

Марченко (досьє Сергія Марченка) розповів, що наразі переговори з МВФ тривають і стосуються вони виконання Україною зобов`язань перед фондом.

Ми зараз звужуємо коло невирішених питань. За великим рахунком йдеться про конкретні формулювання за взятими Україною зобов'язаннями. І це коло максимально звузилось. У січні, коли була місія, було багато питань, зараз їх менше. Залишилась низка питань з антикорупції, які потрібно вирішити, - розповів міністр.

Також Марченко розповів, коли можливе підписання меморандуму з МВФ і які саме умови туди увійдуть.

Все залежить від того, наскільки ми просунемося у формулюваннях з ключових питань. Днями була розмова прем'єра з Альфредом Кеммерихом - це директор європейського департаменту МВФ, в ході якого обговорювалися ці питання. Є рішення Венеціанської комісії щодо закону про вищу раду правосуддя. Так що є певний прогрес щодо зближення позицій, я б так сказав. Конкретно можна говорити, коли ми вийдемо на чіткі формулювання зобов'язань, які готова на себе взяти Україна, - вважає міністр.

Читайте також

За його словами, формулювання ще чітко не викристалізувалася, щоб можна сказати однозначно, а остаточної редакції меморандуму після перегляду ще немає.

Нагадаємо, що в межах програми МВФ для посилення світової економічної системи Україна може розраховувати на 2,73 млрд доларів.