Міністр освіти повідомив, коли учні зможуть повернутися до шкіл

До повноформатного навчання зможуть повернутися учні молодшої школи
Головне
Міністр освіти повідомив, коли учні зможуть повернутися до шкіл
Діти, освіта Фото: Рexels
18 Січня 2021, 00:00
читать на русском

Міністерство освіти та науки України вивчає можливість повернення учнів молодших класів до повноформатного навчання, а учнів старшої школи – до змішаної форми. Це може статися за умови сприятливої санітарно-епідемічної ситуації.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Міністр вважає, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання.

Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою, – сказав він (досьє Сергія Шкарлета).

Читайте також

Водночас він додав, що ухвалення остаточних рішень із цих питань не залежить від однієї особи – міністра освіти і науки чи міністра охорони здоров’я.

Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації, – сказав Шкарлет.

Він висловив сподівання, що найближчим часом статистика захворюваності на COVID-19 і спроможність медичної системи стримають епідемічні хвилі та діти поступово повернуться до звичного формату навчання.

Раніше міністр освіти та науки повідомив, що в період січневого локдауну школи можуть самостійно обрати дистанційне навчання або ж продовжити канікули.

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.