Місія ОБСЄ на Донбасі не повідомляє про снайперські обстріли Росії

Порушення, через які помирають українські військові, не увійшли до звітів ОБСЄ
Важливо
Місія ОБСЄ на Донбасі не повідомляє про снайперські обстріли Росії
Українські військові на Донбасі Фото: facebook.com/pressjfo.news
12 Лютого 2021, 12:02
читать на русском

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) не повідомляє про ситуацію на Донбасі щодо обстрілів снайперів окупантів.

Про це повідомив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 11 лютого, передає Укрінформ.

Так, до останніх звітів СММ ОБСЄ про ситуацію на Донбасі не ввійшли такі грубі порушення перемир’я як ведення снайперського вогню збройними формуваннями Росії.

Такі грубі порушення з боку російських збройних формувань як застосування 120-мм мінометів 8 лютого поблизу Південного чи снайперський вогонь, який забирає життя українських військових, на жаль, не ввійшли до звітів СММ, - сказав Цимбалюк.

Постійний представник України зазначив, що лише за тиждень з 1 до 7 лютого на Донбасі загинули троє українських військовослужбовців, ще шестеро дістали поранення від ворожих обстрілів.

Читайте також

За його словами, по всій лінії зіткнення мають місце регулярні сплески насильства. І хоча їх інтенсивність залишається значно нижчою, ніж у попередні роки, цю негативну тенденцію не можна ігнорувати.

Сьогодні ми отримали повідомлення про ще одного загиблого українського військовослужбовця та пораненого бійця, - сказав Цимбалюк.

Нагадаємо, що 11 лютого на напрямку Мар’їнка від пострілу російського снайпера загинув військовослужбовець Збройних сил України.

11 лютого ворожий снайпер поранив українського бійця поруч з населеним пунктом Зайцеве. Захисник помер під час евакуації.

Згодом стало відоме ім'я загиблого. Від пострілу ворожого снайпера загинув полтавець Олександр Глушко.