Молдова вводить комендантську годину та посилює карантин від 3 квітня

Виходити можна буде при наявності документу чи заяви
Молдова вводить комендантську годину та посилює карантин від 3 квітня
Коронавірус, захисна маска Фото автора Ketut Subiyanto з Pexels
3 Квітня 2021, 07:40
читать на русском

У Молдові від 3 квітня посилюють карантинні обмеження через погіршення ситуації з COVID-19.

Так, в найбільших містах країни - Кишиневі та Бєльцях - вводять комендантську годину. З 23:00 до 5:00 громадянам буде заборонено перебувати за межами своїх квартир або будинків. Заборона не буде стосуватися тих, хто йде на роботу, повертається з аеропорту або вокзалу, а також тих, хто їх зустрічає.

Також дозволено під час комендантської години виходити в аптеку або за медичною допомогою. При цьому у разі знаходження на вулиці під час комендантської години необхідно буде надати патрулю документи від роботодавця або заяву про особисту відповідальність за перебування поза домівкою в комендантську годину.

При виході на вулицю в усіх населених пунктах Молдови громадяни повинні мати при собі посвідчення особи.

Читайте також

Державні та приватні підприємства повинні скоротити до 30% кількість працівників, присутніх на робочих місцях. Це правило не стосується виробничих підприємств і підприємств у сфері послуг.

Зустрічі та зібрання дозволено проводити не більше ніж годину. При цьому максимальне число присутніх буде розраховуватися виходячи з площі - не більше однієї людини на 4 квадратних метрів.

Також у Молдові будуть заборонені урочисте проведення весіль, проведення мітингів, протестів та інших масових заходів.

Нагадаємо, що глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українці можуть поїхати у понад сотню країн.