МОЗ прогнозує четверту хвилю коронавірусу

Це залежатиме від поширення нових мутацій COVID-19
Головне
МОЗ прогнозує четверту хвилю коронавірусу
Коронавірус, карантин (фото: КМДА)
15 Травня 2021, 19:27
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я прогнозує нову хвилю епідемії COVID-19 раніше, а не в осінньо-зимовий період. Оскільки саме тоді сезон грип/ГРВІ, а також грипоподібних захворювань.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) розповів на зустрічі з журналістами у Міністерстві охорони здоров'я суботу, 15 травня.

Підйом захворюваності збігається у часі з сезоном грипу і грипоподібних захворювань. В Україні так складається, що жовтень-листопад іде перше зростання, лютий-березень - друге, - сказав він.

За його словами, цього року COVID-19 повністю збігається з цими хвилями. Але МОЗ робить все, щоби уникнути цієї хвилі, зокрема завдяки масовій вакцинації.

Ляшко допустив, що нова хвиля коронавірусу може виникнути і раніше, але це залежатиме від поширення нових мутацій COVID-19.


Контекст. Раніше народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що четверту хвилю епідемії коронавірусу варто очікувати в Україні восени.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що Україні потрібен ще рік для подолання пандемії коронавірусу.

Читайте також наш матеріал: Мутація коронавірусу: що відомо про нові штами та чим вони небезпечні

Читайте також

1