МЗС країн G7 зробили заяву щодо територіальної цілісності України

З метою деокупації Криму створено Кримську платформу
Важливо
МЗС країн G7 зробили заяву щодо територіальної цілісності України
Президент на зустрічі з послами країн G7 та Євросоюзу Фото: Офіс президента
18 Березня 2021, 11:53
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вітає заяву міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" щодо підтримки територіальної цілісності України та створення Кримської платформи з метою деокупації півострова.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський зазначив, що на сьомий рік тимчасової окупації Криму голови МЗС країн G7 виступили із заявою про засудження російської агресії проти України та окупації Криму й міста Севастополя.

Це справжній жест дружби – підтримати нашу ініціативу щодо створення міжнародної Кримської платформи для консолідації зусиль міжнародного співтовариства щодо Криму та припинення російської агресії. Україна рухається до миру, – сказав  Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, міністри закордонних справ G7 – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Сполучених Штатів Америки і верховний представник Європейського Союзу у своїй заяві закликали Росію поважати свої міжнародні зобов'язання, дозволити доступ міжнародних спостерігачів та негайно звільнити всіх, кого несправедливо затримали. Вони також підтримали ініціативу України щодо створення міжнародної Кримської платформи для консолідації зусиль міжнародної спільноти щодо Криму.


Контекст. Сім років тому, 16 березня 2014 року, в Криму пройшов так званий "референдум", за підсумками якого РФ незаконно окупувала півострів.

Сьомий рік поспіль територія залишається під окупацією, Росія продовжує репресії проти кримчан та нарощує свою військову присутність у регіоні.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про стратегію деокупації та реінтеграції півострова.

1