МЗС назвало нікчемним указ Путіна про землю окупованого Криму

Окупанти хочуть відібрати землю в українців
Важливо
МЗС назвало нікчемним указ Путіна про землю окупованого Криму
МЗС України (фото: Укрінформ)
20 Березня 2021, 17:39
читать на русском

Міністерство закордонних справ України вважає нікчемним указ президента Росії Володимира Путіна про заборону іноземцям володіти землею в окупованого Криму.

Про це заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко, повідомляє "РБК-Україна".

За його словами, ця заборона йде в руслі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова.

Указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені, - заявив Ніколенко.

Читайте також

Зазначається, що дії Путіна не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти.

Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цьогоріч, - зазначив спікер.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму набув чинності указ про заборону іноземним громадянам володіти землею.

Згідно з ним, від 20 березня іноземним громадянам, особам без громадянства та іноземним юридичним особам заборонено володіти землею в більшості районів Криму,
Обмеження, зокрема, введено в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

1