МЗС Росії висилає з країни 10 американських дипломатів

Американські дипломати повинні виїхати з Росії до 22 травня
Важливо
МЗС Росії висилає з країни 10 американських дипломатів
Прапори Росії і США (фото: picabu)
21 Квітня 2021, 17:55
читать на русском

Дипломатичний скандал між Росією і США набуває нових обертів: РФ висилає з країни десятьох американських дипломатів.

Про це йдеться у відповідній заяві МЗС Росії.

Відповідну ноту вручили заступнику посла США 21 квітня.

Такий захід є "дзеркальною" відповіддю на ворожі дії американської сторони проти ряду співробітників російського посольства у Вашингтоні та генконсульства Росії в Нью-Йорку, безпідставно оголошених персонами нон грата,- зазначили в МЗС Росії.

У відомстві додали, що найближчим часом Москва ухвалить подальші кроки в рамках анонсованого в заяві МЗС від 16 квітня комплексу заходів. Говориться про відповідь на останню "хвилю незаконних антиросійських санкцій США".


Контекст. 15 квітня США ввели нові санкції проти Росії. Вони передбачають випровадження 10 представників російської дипломатичної місії. Штати запідозрили, що серед росіян є представники спецслужб.

У відповідь Москва порекомендувала американському послу Джону Саллівану і ще 10 дипломатам повернутися додому для консультацій з Адміністрацією Байдена.

Читайте також

Крім того, Росія також заборонила в'їзд в країну шести високопоставленим чиновникам США. У списку опинилися американський генпрокурор, міністр внутрішньої безпеки, директор Нацрозвідки та інші. Кремль звинуватив їх в нібито "антиросійської діяльності".

Посол США відмовлявся покинути Росію, попри рекомендації Кремля. Однак згодом він все ж вирішив повернутися в Штати для консультацій з Вашингтоном. Пізніше Салліван планує повернутися до Москви.

1