МЗС України вишле з країни ще одного співробітника російського посольства

Такою буде відповідь на дзеркальні дії Росії, яка оголосила персоною нон грата вже другого українського дипломата
Головне
МЗС України вишле з країни ще одного співробітника російського посольства
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
26 Квітня 2021, 20:30
читать на русском

Найближчим часом Міністерство закордонних справ України оголосить за принципом взаємності про висилку вже другого російського дипломата з території України.

Про це в коментарі Інтерфакс Україна заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Таке рішення тільки підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною. Відповідь нашої держави на цю провокацію не забариться. Найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилку російського дипломата з території України, - сказав Ніколенко, коментуючи дії Росії.

Він підкреслив, що висилка співробітника посольства України в РФ – це чергова провокація російської сторони проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії.

Оголошення дипломата посольства України в Москві persona non grata позбавлене логіки, не має під собою жодних причин, - зазначив речник.

Нагадаємо, що 17 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка. Його звинувачували в отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. За словами співробітників ФСБ,  його діяльність мала явний ворожий характер стосовно РФ. У відповідь Україна вислала співробітника посольства Росії в Києві Євгена Чернікова, якого оголосили persona non grata.

Оскільки Росія вважає, що висилка Чернікова не мала під собою жодних підстав, то вирішила вислати ще одного співробітника українського посольства.

Читайте також