На Банковій відреагували на заяви Мендель про українську російську мову

В Офісі президента висловлювання прессекретарки назвали її особистою думкою
Важливо
На Банковій відреагували на заяви Мендель про українську російську мову
Юлія Мендель (Фото: УНІАН)
8 Квітня 2021, 20:51
читать на русском

Висловлювання прессекретарки президента України Володимира Зеленського Юлії Мендель про "українську російську мову", яке спричинило скандал, є її приватною думкою, заявили в Офісі президента.

Про це заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко сказав у інтерв'ю Радіо НВ.

Тимошенко наголосив, що Офіс президента не порушує мовне питання.

Ми, навпаки, не порушуємо мовне питання. Я думаю, що це окрема думка прессекретарки президента і міністра внутрішніх справ (Мендель і Авакова – ред.) щодо того, що немає монополії на російську мову у однієї країни (тобто Росії – ред.), — пояснив Тимошенко.


Контекст. Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель (досьє Юлії Мендель) вважає, що "українська" російська мова є частиною культурного розмаїття нашої країни. Про це вона сказала в етері програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом".

А російська, точніше, українська російська мова, — це частина культурного розмаїття нашої країни, - сказала вона.

Мендель нагадала, що англійську мову використовують в різних частинах світу — в Австралії, США, Індії тощо, але Велика Британія не вважає англійську мову тільки своєю. Тому речниця глави держави переконана, що Росія не є монополістом на російську мову.

Читайте також

Днем раніше глава МВС Арсен Аваков (досьє Арсена Авакова) оприлюднив допис у соцмережі, в якому розмірковує про використання російської мови в Україні для контрпропаганди в інформаційній війні з РФ.

Аваков порівняв українську та російську мови і зазначив, що Росія не має "монополії" на російську мову. Себе він назвав російськомовним українським націоналістом і заявив, що українці повинні вітати розвиток "нашої російської мови, якою розмовляють мільйони українців".

1