На будівництві тубдиспансеру на Закарпатті вкрали мільйони гривень

Медзаклад "будували" тільки на папері
На будівництві тубдиспансеру на Закарпатті вкрали мільйони гривень
Недобудований тубдиспансер (Фото: СБУ)
13 Січня 2021, 21:04
читать на русском

СБУ викрила розтрату мільйонів державних коштів під час будівництва тубдиспансеру у Тячівському районі Закарпаття.

Про це повідомили в СБУ.

Попередньо після перемоги у тендері на понад 21 млн грн місцева будівельна компанія частину цих коштів привласнила. Встановлено, що підрядник систематично вносив до актів виконаних робіт неправдиву інформацію про їх обсяг та вартість, а деякі із них були виконані лише "на папері".

Задокументовано, що будівля тубдиспансеру не готова до експлуатації: у приміщенні немає умов для обслуговування громадян, не підведені комунікації. Сума завданих державі збитків за попередніми підрахунками становить понад 2 млн грн.

Колишньому директору фірми-підрядника повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії, перевіряється причетність посадових осіб до протиправної діяльності.

Читайте також

Нагадаємо, у Миколаєві Служба безпеки України викрила привласнення та розтрату посадовцями Миколаївської міськради мільйонів гривень, виділених на доброустрій міста.

Оборудку організував один з керівників департаменту міськради через підконтрольні фірми-підрядники. Ці комерційні структури отримали контракти на облаштування і ремонт парків і скверів на понад 80 млн грн. Під час виконання угод фігуранти вносили до бухгалтерської документації неправдиву інформацію щодо якості будматеріалів, завищували обсяги та вартість послуг.

1