На Чернігівщині з жінки "зняли порчу" за мільйон гривень

Двоє шахрайок ошукали літню жінку, у якої були хворі родичі
На Чернігівщині з жінки "зняли порчу" за мільйон гривень
Затримали шахрайок у Чернігові (Фото: Нацполіція)
20 Лютого 2021, 01:00
читать на русском

У 67-річної мешканки Прилук двоє шахрайок видурили майже мільйон гривень за "зняття порчі", від якої нібито потерпає вся її родина.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції Чернігівської області.

До поліції звернулася 67-річна прилучанка, яка повідомила, що до неї просто на вулиці підійшли дві незнайомки та запропонували допомогти їй. Нібито вони можуть зняти порчу, яку "побачили" на заявниці та від якої нібито потерпає вся родина жінки.

Оскільки у потерпілої якраз захворіли члени сім’ї, вона легко "повелася". Жінка погодилася винести з дому всі заощадження "для зняття негативної енергетики". Вона віддала незнайомкам 30 тисяч доларів, 1500 євро та 20 тисяч гривень.

Читайте також

Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка отямилася і звернулася до поліції. Потерпіла надала поліціянтам прикмети зловмисниць: у обох чорні очі та смаглява шкіра, на обличчях – медичні захисні маски.

Під час оперативно-розшукових заходів поліціянти встановили, що шахрайки - дві мешканки Донецької області – 1967 та 1989 років народження. Після скоєння шахрайства у Прилуках зловмисниці спочатку втекли до Києва, а потім винайняли таксі та рушили в напрямку міста Дніпро. Там їх і затримали, - розповів начальник Управління карного розшуку Чернігівської області Максим Гончар.

Під час обшуку у зловмисниць вилучили гроші, здобуті злочинним шляхом.

Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу та оголошення про підозри зловмисницям. Також поліція перевіряє затриманих на причетність до скоєння таких злочинів не лише на Чернігівщині, а й по всій країні.

Слідчий відкрив провадження за ч. 3  ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили колишнього помічника народного депутата, який пропонував роботу в Офісі президента України за винагороду у 200 тисяч доларів США.

1