На Донбасі поранили українського захисника

Військового доправили до лікарні
На Донбасі поранили українського захисника
Війна на Донбасі Фото: ООС у Фейсбуці
10 Квітня 2021, 11:00
читать на русском

Минулої доби на Донбасі один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкові поранення внаслідок ворожих обстрілів. Стан його здоров`я задовільний.

Про це повідомив штаб ООС на сторінці у Фейсбуці.

Загалом же минулої доби, 9 квітня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 6 обстрілів та 1 дистанційне мінування мінами ПОМ-2.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7 годину ранку, 10 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню неподалік населеного пункту Майорське. Збройні формування РФ відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

Читайте також

Нагадаємо, через ескалацію на Донбасі головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак виступив із заявою щодо агресивних дій Російської Федерації. Він наголосив, що в Україні дотримуються "політико-дипломатичного сценарію врегулювання міжнародного збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях", оскільки звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом неминуче призведе до загибелі великої кількості цивільних громадян і втрат серед військовослужбовців, а це для України неприйнятно.